Closeup,Of,The,Red,Clay,Roof,Tiles

Egy ősi építőanyag: az agyag

Az agyag az egyik legősibb építőanyag. Az emberiség már az őskorban is használta, és mind a mai napig fontos építőanyagként tartják számon, különösen a fejlődő országokban. Az agyagból készült téglák és használati tárgyak számos ősi civilizáció kultúrájának régészeti emlékei között is megtalálhatók.

Roller,Brush,Painting,,Worker,Painting,On,Steel,Surface,Wall,By

Gyakorlott barkácsoló még idén nekiugorhat a festésnek!

A szép őszi indián nyár ideális időszak lehet, ha csak egy gyors, frissítő festést szeretnénk elvégezni az otthonunkban. Ennek akár egy kis gyakorlattal és némi bátorsággal, kreativitással mi magunk is nekiláthatunk. Van néhány fontos szempont, amit a munka megkezdése előtt mindenképpen érdemes figyelembe vennünk.

Advertising,Concepts.,Side,View,Of,Woman,Hand,Open,Blinds,On

Árnyékolók a tetőablakokra

Az idei nyáron is volt részünk jó néhány igazi kánikulai napban. A nyári forróság különösen izzasztó a tetőterekben, a folyamatos klíma-használatot pedig a rezsiszámlánk bánja. Sokat javíthatunk a helyzeten, ha a klímaberendezés használata mellett – kevésbé meleg napokon akár helyette is – korszerű és hatékony külső árnyékolókat szerelünk fel.

Modern,Shower,With,White,Wall,Tiles.,Simple,Stylish,Scandinavian,Home

Csempézett zuhany szigetelése – bontás nélkül

A fürdőszoba a szigetelés szempontjából kritikus területe a lakásnak, gyakran előfordul, hogy a kád vagy a zuhanykabin körül nedvesedésre utaló foltok jelennek meg. Ma már elérhetőek olyan anyagok, amelyekkel viszonylag egyszerűen, bontás nélkül is megoldhatjuk a problémát.

Fence,Made,With,Green,Shadowing,Net,And,Wire,Mesh,On

Egy praktikus megoldás: a belátásgátló háló

Ha a teraszod, ahol a baráti összejöveteleket tartod, közel van a szomszéd kerítéséhez, vagy még nem nőtt meg a növényzet, ami biztosíthatná az elszeparálódást, jó ötlet a belátásgátló felszerelése. Ami még arra is alkalmas lehet, hogy a huzattól vagy a rendszeresen, ugyanazon a helyeken felbukkanó falevél- és hókupacoktól is megvédjen.

Woman,Opens,Window,For,Ventilation

A láthatatlan rács: a betörés elleni fólia

Egy ablak vagy ajtó üvegfelülete egy elszánt betörő számára nem jelent komoly akadályt. S ha az illetéktelen behatolók bejutnak a lakásba, már csupán néhány percre van szükségük ahhoz, hogy kirámolják az otthonunkat. Ha biztonsági ablaküveg fóliát használunk, ha a betörést nem is tudjuk megakadályozni, de nagyon meg tudjuk nehezíteni a bűnözők dolgát.  

Construction,Site,-,Installing,External,Insulation,Facade,Therm

Kenhető szigetelés

Bár valamikor komoly szaktudást igényelt, ma már a szakkereskedésekben kaphatók olyan anyagok, amelyek segítségével kenhető anyaggal oldhatjuk meg  a nedvesedő falfelületek szigetelését.  

Hand,Wearing,Orange,Gloves,And,Painting,With,A,Paint,Brush.

Kovasavas bevonatok

A kovasavas festékek használata bizonyos esetekben a legjobb megoldás lehet. Minden felületen jól tapadnak, a csempétől az üvegen át a fémekig. Nem kopnak, nem fakulnak, még magas hőmérsékleten sem. Kültéri használatkor hosszan ellenállnak a rozsdásodásnak és az UV-sugárzásnak is, így nemcsak az iparban, de a háztartásban is jó szolgálatot tesznek.

Modern,Small,Bathroom,Interior,Design.,Bright,Style

Kádat vagy zuhanyt válasszunk?

A kád és a zuhany közötti választás sok tényezőtől függ. Például ha szeretünk ellazulni, pihenni a vízben, akkor a kád lehet a jobb választás, viszont ha gyakran sietünk, a zuhanyozás gyorsabb, frissítőbb lehet. A döntő szempont azonban, hogy mekkora a fürdőszoba, illetve hogy mennyit tudunk költeni az átalakításra.

Power,Surface,Washing.,Man,Cleaning,Terrace,With,A,Power,Washer.

Így ápoljuk a kerti bútorainkat!

A kerti bútor nem olcsó, ezért okosan tesszük, ha vigyázunk rá és nem hanyagoljuk el. Másképpen kell ápolni a műanyag és a fából készült, illetve a rattan bútorokat. Mindegyikhez kapható megfelelő ápolószer a barkács áruházakban.