Woman,Controls,Washing,Machine,With,A,Smartphone

Már a mosógép is lehet okos

Ma már nem szükséges otthon lenni ahhoz, hogy elindítsunk egy mosást, hogy mire hazaérünk, már teregethessünk is. Az okos mosógépek internetkapcsolattal rendelkező készülékek, amelyek képesek kommunikálni más eszközökkel és az interneten keresztül távolról is vezérelhetők. Képesek arra, hogy vezeték nélküli internetkapcsolatot létesítsenek, melynek segítségével csatlakozhatnak más eszközökhöz, például egy okostelefonhoz, vagy távoli, felhő alapú rendszerekhez.

Hands,Holding,Cellulose,Fiber,For,Ecological,Insulation,Of,The,House.

Szigetelés újságpapírral? Igen!

Energetikai felmérések szerint a hazai lakosság közel 80 százaléka az utcát is fűti, mivel az ingatlanok esetében nemcsak a fal, de a födém és a ferde sík szigetelés is régi és elavult. Sokféle korszerű szigetelőanyaggal lehet az ilyen házakat felújítani, közülük is az egyik legkorszerűbb a cellulózzal történő szigetelés.

Human,Hands,Working,With,Documents,At,The,Desk,Closeup

A kötbér nem bér, hanem büntetés

A szakemberek azt javasolják, hogy amikor építkezünk vagy felújítunk, mindenképpen írjunk szerződést, s abban kössünk ki kötbér. Ha a vállalkozó erre nem hajlandó, akkor kezdjünk el gyanakodni. Kötbér gyakorlatilag bármilyen típusú szerződésszegéshez kapcsolódhat. 

White,Radiator,In,An,Apartment.

A radiátorok tisztítása

Bizonyára sokunkkal megtörtént már, hogy otthonunkban a radiátorok annak ellenére hidegek maradtak, hogy bekapcsoltuk a fűtést. Ennek egyik oka lehet a fűtőtestekben lerakódott szennyeződés. A radiátorok belső tisztítása nem csak azért fontos, mert a fűtőtestekben lerakódott szennyeződés csökkenti a fűtőtest hatékonyságát, vagyis a radiátor kevesebb hőt képes leadni, hanem azért is, mert tönkre teheti a […]

Fuzzy,Carpet,On,Wooden,Background,,Top,View,With,Space,For

Komfortérzet a fürdőszobában: a fűtőszőnyeg

A padlófűtés a fürdőben nemcsak a komfortérzetet növeli meg jelentősen, hanem folyamatosan szárazon tartja a felületet, s ezzel pedig meggátolja a penészképződést is. A fűtőszőnyeg gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett képes felfűteni bármelyen ragasztott vagy hidegburkolatot. Lényegében egy extra vékony padlófűtésfajta, aminek lerakása egyszerű, mivel öntapadós, és ráhelyezhető az aljzatbetonra.

Girl,Kills,Mold,At,Home

Penész a lakásban: egy hatékony házilagos megoldás

Ilyenkor télen sok lakásban, házban megjelenik a penész, ami ellen nagyon nehéz felvenni a harcot. Mégis mit tehetünk ellene? Hogyan távolíthatjuk el a penészt, és milyen eszközöket vethetünk be, hogy megakadályozzuk az ismétlődő megjelenésüket? Mutatunk egy lehetséges megoldást.

Young,Family,With,Small,Daughter,Indoors,,Weekend,Away,In,Container

Modulház, konténerház, készház – alternatív építési megoldások

Az ingatlanárak elszabadulása miatt Magyarországon is egyre nagyobb a kereslet a készházak, modulházak, konténerházak iránt. Ugyanakkor még a definíció és a terminológia használata is sok bizonytalanságot rejt magában. Ebben szeretnénk rendet tenni az alábbi rövid cikkben, amelyet az egyik gazdasági lap összeállítása alapján készítettünk.

Two,Professional,Workmen's,Standing,Roof,Top,And,Measuring,Chimney,Of

Kémények: a tisztítónyílás beépítése

Az ilyenkor télen minden évben rendszeresen előforduló balesetek felhívják a figyelmet arra, hogy milyen nagy jelentősége van a kémények megbízható füstgázelvezetésének, biztonságos kialakításának és a rendszeres, évenkénti ellenőrzésnek, karbantartásnak.

Worker,Joining,Vinyl,Floor,Covering,At,Home,Renovation

A vinyl padló – előnyök és hátrányok

Egyre népszerűbbek Magyaroroszágon is a vinyl burkolatok, mivel gyorsan, tiszta burkolási folyamat során lerakhatók és azonnal járható felületet adnak. A vinyl padló számos előnnyel és hátránnyal rendelkezik, ezeket szedtük csokorba.

Man,Installing,Smoke,Or,Carbon,Monoxide,Detector

Erre figyelj a szénmonoxid érzékelő felszerelésekor!

A szénmonoxid jelző beszerelése életet menthet, mindenkinek javasolható, hogy erre a biztonsági felszerelésre ne sajnálja a pénzt. Ha megvásároltuk, az sem mindegy, hogy hogyan és hová szereljük fel.