Power,Saving,Concept.,Asia,Man,Changing,Compact-fluorescent,(cfl),Bulbs,With

Fókuszban a beltéri világítás – legyen energiatakarékos és kényelmes

A megfelelő belső világítás kedvezően hat a közérzetünkre, segít fenntartani a motivációt és a hatékony munkavégzést, az energiatakarékos világítás pedig a környezetünknek és a pénztárcánknak is kedvezőbb. Az otthon töltött minőségi idő mindenki számára fontos – szerencsére a kényelem mellett az takarékosságról is gondoskodhatunk megfelelő típusú ledes izzók vásárlásával. A megfelelő ledes izzó kiválasztása Új […]

Támogatással a biztonságosabb otthonért: pályázzunk szén-monoxid érzékelő berendezésre!

A fűtési költségeken faragni a legegyszerűbben jól záródó, modern ablakokkal és ajtókkal lehet, de egy ilyen felújítás után jelentősen megnőhet a szén-monoxid-mérgezés veszélye is. Jó nyílászárók mellett nincs kellemetlen huzat, az ajtók-ablakok légmentesen zárnak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a szellőztetések közötti időszakokban sokkal kevesebb oxigén jut be a lakásba ezért szükséges a szén-monoxid […]

okos otthon

Háromszor annyian keresik az okos konnektort, mint korábban

Idén júliusban és augusztusban háromszor annyian érdeklődtek az okos konnektorok iránt az ország egyik legnagyobb elektronikai eszközöket forgalmazó áruházában, mint egy évvel korábban. A lakástulajdonosok az eszközzel előre beprogramozhatják a csatlakoztatott készülékek ki- és bekapcsolását, de az eszközök áramfogyasztását is mérni tudják.

megújuló építőanyag parafa

Megújuló építőanyag: a parafa

Az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban felhasználható, megújuló építőanyag a paratölgy kérge. Nem is gondolnánk, hogy ez a különleges szépségű fa mennyi mindenre használható. Nemcsak dugókat készítenek parafából: a padlótól a tapétáig, a szigeteléstől különböző dekorációs célokig évente több mint kétszáz ezer tonnát használnak fel belőle világszerte.

családok otthonfelújítási támogatása

Otthonfelújítási támogatás: Még nem késő benyújtani

Okkal igen népszerű a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása, mivel ezzel a támogatással az államkincstár akár az ingatlan felújítási költségeinek 50%-át is visszatéríti. Ezt még most sem késő kérelmezni.

Jobbfólia3

Mivel fűtsünk gáz helyett? Infrafűtés utólagos beépítése a felújítás során

Megugrott az infrafűtés iránt a kereslet. Kis-Balázs Attila, a Jobbfólia ügyvezető-tulajdonosa arról beszélt, a váltást addig érdemes megtenni, amíg a meglévő készletekről elfogadható áron beszerezhetők az eszközök, hiszen ezen a piacon is elképesztő a drágulás.

BP__0463

A legtöbb felújításnál a költségek 20%-a az ablakon kidobott pénz

Építkezésnél és felújításnál egy jó végeredményhez ökölszabályként három dologra van szükség: felkészült megrendelőre, hozzáértő építési szakemberekre és minőségi építőanyagra. Ha ezekből akár egy is hiányzik, a költségek elszállnak, a befektetett összeg akár 20%-a is ablakon kidobott pénzzé válhat.

paints

Tavaszi felújítás a kertben I. rész – Fabútorok és pagodák

Itt a tavasz! Egyre többen vesszük újra birtokba a kertet és vele együtt a kerti bútorainkat is. A tél azonban nem múlt el nyomtalanul, előfordulhat, hogy a fából készült bútorokat –  kisebb vagy nagyobb mértékben – fel kell újítani

Okos_lány

Mitől olyan okos? – Bevezető az okosotthonok világába és 1-2 jó ötlet

Az okosotthon egy manapság felkapott kifejezés, olyan technikai megoldások összességét jelenti, amelyek az interneten keresztül egymással együttműködnek, egymással kommunikálva teszik biztonságosabbá és kényelmesebbé életünket.

Different parquets on floor. Illustration about construction

Mozog és nyikorog – mit lehet kezdeni az öreg parkettánkkal?

Nyikorog, szétcsúszott, megsüllyedt, megsérült – ezek szoktak lenni a leggyakoribb hibák, amik miatt hozzá kell nyúlni a parkettához. Van aki kidobná a régi parkettáját ezek miatt a bosszúságok miatt, mi azonban azt mondjuk, a parketta érték!